Naar homepage
Enjoy Green Energy
Company > News > Nieuwe wethouders Smallingerland op bezoek bij ICD

Nieuwe wethouders Smallingerland op bezoek bij ICD

Afgelopen maandag mocht het Innovatiecluster Drachten de nieuwe wethouders uit het college van de gemeente Smallingerland (Corona-Proof) ontvangen en kennismaken.

Om de breedte van het ICD te laten zien was er een compact programma opgezet met 4 ICD bedrijven. Start was bij Philips alwaar niet alleen een korte introductie was over de activiteiten van het ICD door de voorzitter Binne Visser, maar waar uiteraard ook een Philips delegatie bijeen was om hen welkom te heten. Een kort bedrijfsbezoek, op afstand, aan de One blade productielijnen gaf een goede indruk van de hoge mechanisatiegraad van de productieprocessen binnen Philips.

Vervolgens werd aan de Omslag een nieuwe Quadient locatie bezocht. De nieuwe high performance inpaklijnen van Quadient (voorheen Neopost) verkopen zo goed dat er extra ruimte is gehuurd voor de eindassemblage van deze “runners”.

Na een korte introductie door Piet Fellinger werden de wethouders langs verschillende systemen geleid die volop in de afname tests zaten.

Whisper Power was het derde bedrijf dat de gasten mocht verwelkomen. CEO Roel ter Heide en CTO Martijn Favot gaven een overzicht van het “off grid energiesystemen“-portfolio van Whisper Power en vertelde levendig hoe een bedrijf met 40 medewerkers ook in 40 landen over de hele wereld actief kan zijn. Een korte rondleiding door de eindassemblage met verschillende Lean opgezette montage straten en de eindtest afdeling ontbrak niet. 

Het laatste bezoek, aan de andere kant van de pingo-ruïne, was een bezoek aan BD. Plant manager Peter de Haan vertelde over de dynamiek van een Nederlandse vestiging als onderdeel van een grote Amerikaanse moeder organisatie en stipte de cultuur verschillen aan.

Joost Zeilstra, R&D manager mechanics/software liet aan de hand van verschillende BD modules zien waar de innovatie, ook in samen werking met ICD partners, in de praktijk toe leidt en hoe BD er voor zorgt dat bacteriën het niet winnen van de mens. 

OctoPower

Supreme Pro

Where to buy

Testimonials