Naar homepage
Enjoy Green Energy
Bedrijf > Bedijfsprofiel

HistorieWhisperPower BV is in mei 2007 afgespitst van Mastervolt International Holding om als zelfstandige onderneming verder te gaan. Whisper Generatoren werden reeds sinds 1998 in Drachten geproduceerd en onder het  Mastervolt merk gedistribueerd.  In 2010 heeft WhisperPower de wereldwijde distributie van generatoren en parts in eigen beheer genomen. Het leveringsprogramma is sindsdien verder uitgebreid met aanvullende power producten met als doel complete systemen te kunnen leveren. Hybrid Power Systems BV is opgericht in 2009 en is eveneens in Drachten gevestigd. Deze onderneming houdt zich bezig met het ontwikkelen en produceren van gecombineerde hybride en voortstuwingssystemen voor superjachten en beroepsvaartuigen. Hybride techniek wordt ook in de systemen voor kleinere vaartuigen, voertuigen en off-grid power systemen toegepast.Aandeelhouder van de diverse ondernemingen is de beheermaatschappij, Heidevolt BV. In 2011 is  WhisperPower China, gevestigd in Shanghai,  toegevoegd aan de groep.

Missie
"Het aanbieden van de beste, meest duurzame en meest efficiente elektrische systeemoplossingen voor vaartuigen, jachten, voertuigen,  huizen en objecten  zonder elektrische aansluitingen  en voor diverse industriele applicaties.”Technologie 

WhisperPower heeft jarenlange ervaring in het combineren van diesel power met vermogens elektronica en accu techniek.  Het leveringsprogramma bestrijkt een vermogens range van 500 watt tot 500 KW.

 Productie 

Het grootste deel van de productie wordt uitgevoerd in de 5500 m2 grote faciliteit in Drachten, Friesland (NL). Daarnaast wordt een flink deel uitbesteed bij partner bedrijven in binnen- en buitenland. Ons bedrijfspand staat symbool voor het nieuwe denken op het gebied van energievriendelijke duurzaamheid. Het pand is voorzien van een klein solar systeem en een compleet zelfvoorzienend energie-terugwinningsysteem dat zorgt voor de verwarming en koeling. Energie die opgewekt wordt tijdens het testen van de generatoren en vermogens elektronica, met een minimale testtijd van 3 uur, wordt hergebruikt. Het systeem is gekoppeld aan onze warmtepomp installatie.  

 Innovatiecluster Drachten High Tech SystemsAcht hoogwaardige en innovatieve bedrijven in en rond Drachten, te weten Neopost Technologies, BD Kiestra, Variass, Irmato, Norma-IMS, SMST, Philips CL Drachten en WhisperPower, zijn in samenwerking met de gemeente Smallingerland en de provincie Fryslân, bezig om de regio Drachten als innovatief, technologisch en kennisintensief op de kaart te zetten.

Het aantrekken van hoog opgeleid personeel voor de regio en het uitwisselen van kennis en ervaringen zijn daarbij concrete doelen. Dit samenwerkingsverband is actief sinds 2011, maar heeft plannen voor meer en intensievere samenwerking in de Noordelijke regio.

Meer info: http://www.icdrachten.nl/
A look inside the company 

The Business Company' heeft een bedrijfsprofiel van WhisperPower BV gemaakt.
Klik op onderstaande link om deze film te bekijken (Engelstalig).

 

 

Verkooppunten