Naar homepage
Generating Confidence
Bedrijf > Vacatures

VacaturesWhisperPower B.V. is een internationaal opererend bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en distributie van onafhankelijke elektrische systemen voor de maritieme, mobiele en de net-onafhankelijke marktsectoren. Deze snel groeiende, Nederlandse onderneming, is gevestigd in een modern gebouw aan de A7 in Drachten, Friesland, waar ook de productie van diesel generatoren voor de verschillende marktsectoren plaats vindt. Kerncompetentie is het ontwikkelen en fabriceren van energie systemen op basis van intelligente ‘groene’ hybride technologie waarin ook solar technologie wordt toegepast. Vanuit deze positie bouwen wij mee aan de energie transitie en een schonere toekomst. WhisperPower beschikt over een wereldwijd distributienetwerk in meer dan 50 landen en werkt in de Benelux in directe zin met zakelijke afnemers in de jachtsector, scheepvaart, off-shore en de mobiele industrie.

Op dit moment hebben wij de volgende vacatures:
Junior verkoop medewerker binnendienst m/v (Fulltime)Wij zijn op zoek naar een JUNIOR collega die ons cluster verkoop – binnendienst komt versterken! 

De binnendienst bij WhisperPower is het scharnierpunt tussen productie/ inkoop en de nationale en internationale afnemers. (OEM’s, dealers, distributeurs, eigen kantoren).

Bij de binnendienst vindt de verwerking (SAP) van de inkomende orders plaats die vervolgens volgens planning en in afstemming met de afnemers worden uitgeleverd.

Kennis van de Engelse taal in woord en geschrift is zeer belangrijk omdat in dit cluster alle communicatie samen komt over orders en verzendingen. Stressvrij om kunnen gaan met hectiek, nauwkeurig kunnen werken en goed om kunnen gaan met klanten is een must. Het cluster bestaat uit 4 collega’s die in direct contact staan met de verkoop.

De verantwoordelijkheden/ taken zijn o.a.:

 • Je hebt veel contact met klanten via de telefoon en e-mail op het gebied van logistiek.
 • Je neemt de lead bij de interne planning i.s.m. productie en magazijn.
 • Je maakt offertes en je bent actief in het verkoopproces voor standaard producten. Daarnaast ondersteun je de verkoopmanagers in de Benelux, Europa en daarbuiten.
 • Je werkt met ons SAP Business-One systeem en zorgt dat het CRM-systeem up-to-date blijft. Tot slot zorg je met het team voor een gestructureerde opvolging van uitstaande offertes.

Functie eisen:
Om succesvol te kunnen zijn in deze functie dien je over het volgende te beschikken:

 • MBO+/HBO werk- en denkniveau;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Nauwkeurig en stressbestendig kunnen werken;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré.
 • Kunnen werken met ERP systemen en Microsoft Office. Ervaring met SAP is een pré.

Wij bieden een marktconform salaris met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een prima werksfeer in een continue groeiende en dynamische onderneming.


Interesse?
Stuur je sollicitatie met CV binnen 14 dagen naar Whisper Power BV, Kelvinlaan 82, 9207 JB Drachten, ter attentie van mw. J. Hoekstra.
Mailen kan ook: recruitment@whisperpower.com.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Elektromonteur (generatorbouw, vermogens elektronica, hybrid power)Wegens succes van onze hybride energie systemen, en onze nieuwe professionele lijn generatoren, zoeken we voor korte en lange termijn nieuwe collega’s oa. voor onze electronica-afdeling

Je bent een belangrijke schakel om onze producten 100% goed werkend uit te leveren. Je rol is het testen en instellen van electronica volgens protocollen. En volgens klantorder samengestelde systemen opbouwen, programmeren en testen. Regelmatig vragen we je ook om in samenwerking met de Engineering afdeling special generatoren te bedraden en aan te sluiten.
Je komt te werken in een leuk team waar we stevig maar nauwkeurig door willen werken. Je werkplek moet je schoon en ordelijk achterlaten. Soms is overwerk nodig om belangrijke opdrachten tijdig gereed te krijgen.

Functie eisen:

 • je hebt MBO werk- en denkniveau
 • je hebt een technisch vakdiploma LBO of MBO
 • je hebt oog voor kwaliteit - je bent accuraat en betrouwbaar
 • je bent flexibel en gaat uitdagingen niet uit de weg
 • je bent pro-actief, neemt initiatief
 • je vindt goede samenwerking en collegialiteit belangrijk

Wat wij bieden:
Wij bieden een marktconform salaris met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?
Stuur je sollicitatie met CV graag naar
WhisperPower B.V., Kelvinlaan 82, 9207 JB Drachten,
ter attentie van dhr. T. Dijkstra.
Mailen kan ook: tdijkstra@whisperpower.com

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

X
XProductiemedewerkerSteek jij graag de handen uit de mouwen en heb jij technisch inzicht? Lees dan snel verder.
We groeien elk jaar en zoeken daarom voor korte en lange termijn nieuwe collega’s voor onze assemblage-afdeling.
We maken dieselgeneratoren met behulp van montage instructies en een stappenplan.
Je moet houden van sleutelen en ervaring met electrotechniek is een pre. Je komt te werken in een leuk team waar we stevig maar nauwkeurig door willen werken.

Je werkplek moet je schoon en ordelijk achterlaten. Soms is overwerk nodig om belangrijke opdrachten tijdig gereed te krijgen.

Functie eisen:
Goede motivatie en flexibele instelling
• Technisch inzicht; houden van sleutelen
• MBO, LBO
• Techniek, Mechatronica, Electrotechniek
• Full time

Wat wij bieden:
Wij bieden een marktconform salaris met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?
Stuur je sollicitatie met CV graag naar
WhisperPower B.V., Kelvinlaan 82, 9207 JB Drachten,
ter attentie van dhr. T. Dijkstra.
Mailen kan ook: tdijkstra@whisperpower.com
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Techneuten met talent (Fulltime) Wat zoeken wij:

 • Ten behoeve van de afdeling Technical Support zoeken wij techneuten met ervaring, opgedaan in bijvoorbeeld de maritieme markt, die in het veld of van achter de desk assistentie kunnen geven op het gebied van storingen bij elektrische systemen al of niet voorzien van een WhisperPower generator.
 • Ten behoeve van onze Technische Verkoop zoeken wij techneuten die complete elektrische systemen kunnen ontwerpen en tot op klant niveau uit kunnen werken op basis van Solid Works Elektro.
 • Ten behoeve van de Productie/ Montage afdeling zoeken wij elektro-technisch geschoolde medewerkers voor de bekabeling en montage van onze custom-made systemen en het testen daarvan.
 • Ten behoeve van onze R&D afdeling zoeken wij jong talent die ingezet kunnen worden bij de ontwikkeling van elektrische systemen op basis van hybride technologie (mechanisch – elektrische – vermogens elektronica – besturingstechniek) 

 

Wat wij bieden:
Wij bieden een marktconform salaris met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. We bieden groeimogelijkheden in een dynamische organisatie die zich nationaal en internationaal als A-merk op de kaart zet.

Interesse?
Stuur je sollicitatie met CV graag naar WhisperPower B.V., Kelvinlaan 82, 9207 JB Drachten, ter attentie van Jeanine Hoekstra.

Mailen kan ook: recruitment@whisperpower.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.Vacatures Innovatiecluster Drachten High Tech SystemsAcht hoogwaardige en innovatieve bedrijven in en rond Drachten, te weten Neopost Technologies, BD Kiestra, Variass, Irmato, Norma-IMS, SMST, Philips CL Drachten en WhisperPower, zijn in samenwerking met de gemeente Smallingerland en de provincie Fryslân, bezig om de regio Drachten als innovatief, technologisch en kennisintensief op de kaart te zetten.

Het aantrekken van hoog opgeleid personeel voor de regio en het uitwisselen van kennis en ervaringen zijn daarbij concrete doelen. Dit samenwerkingsverband is actief sinds 2011, maar heeft plannen voor meer en intensievere samenwerking in de Noordelijke regio.

Kijk voor banen op de website van het innovatiecluster: http://www.icdrachten.nl/vacatures

 

Verkooppunten