Naar homepage
Generating Confidence
Bedrijf > Nieuws > Nieuwe distribiteur voor WhisperPower in Frankrijk

Nieuwe distribiteur voor WhisperPower in Frankrijk

09-07-2013

WhisperPower heeft Webasto Thermo & Comfort France SAS benoemd als distributeur voor de mobiele en maritieme markten in Frankrijk.

Webasto Thermo & Comfort Frankrijk gaat vanaf nu het brede scala van producten, systemen en oplossingen van WhisperPower aanbieden binnen hun huidige product portfolio voor zowel de mobiele en maritieme markten in heel Frankrijk.

Het Franse bedrijf gevestigd in Saint Viaud (dichtbij Nantes), maakt deel uit van de Webasto Groep en heeft een leidende positie met de levering van diesel gebaseerde verwarmingssystemen, airconditioningsystemen, koelkasten, boilers, ramen, cabrio/ en daksystemen. De toevoeging van het WhisperPower assortiment zal Webasto Thermo & Comfort Frankrijk in staat stellen om complete systeemoplossingen met inbegrip van elektrische systemen aan te kunnen bieden.

De Webasto Groep, opgericht in 1901 in Duitsland, is wereldwijd een van de 100 grootste toeleveranciers van de automobielindustrie. In Duitsland behoort het bedrijf met hoofdkantoor in Stockdorf bij München tot de top 15 in de toeleveringsindustrie. Webasto is marktleider op het gebied van dak- en temperatuurmanagementsystemen. In 2012 behaalde de groep met meer dan 10.000 medewerkers een omzetvolume van ruim 2,4 miljard euro. In de afgelopen jaren, is er een sterkere focus op maritieme markten, hetgeen een belangrijke strategische business gebied is, met name voor de Webasto Thermo en Comfort bedrijven.

De toevoeging van Webasto Thermo & Comfort France SAS voor de distributie van de WhisperPower portefeuille, is onderdeel van de verdere wereldwijde ontwikkeling en uitbreiding van de WhisperPower producten in de diverse marktgebieden.

"We zijn erg blij dat we nu complete oplossingen kunnen aanbieden voor commerciële en recreatieve boot- en autobouwers samen met onze verwarming, koeling en airconditioning systemen. Samen met de oplossingen van WhisperPower, kunnen onze producten van stroom worden zien met componenten die optimaal op elkaar afgestemd zijn.", zegt Olivier Caron, algemeen directeur van het bedrijf. "Onze kerncompetenties zijn de ontwikkeling en productie van complete dak- en cabrio daksystemen evenals verwarming, koeling en ventilatiesystemen voor auto's, speciale voertuigen, bedrijfsvaartuigen en recreatieve jachten. We zijn erg blij met de uitbreiding van ons assortiment en we zullen WhisperPower producten op alle aankomende beurzen zien, waaronder de Paris Boat Show en Solutrans, een grote mobiele-show." 

Verkooppunten