Naar homepage
Generating Confidence
Bedrijf > Nieuws > Refit voor Motorjacht “INDEPENDENCE”

Refit voor Motorjacht “INDEPENDENCE”

07-07-2013

Dit 17 meter lange demonstratie schip van WhisperPower is in september 2008 in gebruik genomen. Na een paar intensieve jaren in de Middellandse Zee, met een tocht terug via de kanalen in Frankrijk met meer dan 200 sluizen en een paar winters in Nederland werd het tijd voor een opknapbeurt. Mast Jachtschilders in Drachten heeft het hele schip grondig te pakken genomen en voorzien van een nieuwe verflaag.

Technisch is het schip ook gemoderniseerd. De oude elektrische installatie is vervangen door een compleet WhisperPower systeem bestaande uit:

  • Een Genverter 2-cilinder compact generator met daarop aangesloten een DC PowerCube, met 150 A / 4.3 kW DC vermogen. Het systeem is ingesteld op 2300 rpm “ vaste toeren” en is binnen in het schip nauwelijks hoorbaar. De generator hoeft slechts enkele uren per dag te draaien, alles draait voor de rest op de accu’s en de omvormer.
  • De DC PowerCube is ook aangesloten op de wal – maximale laadstroom 120 A, ingangsspanning van 90 – 260 VAC, dus wereldwijd in te pluggen.
  • 2 stuks DC PowerCube van 24V, 150 A, zijn aangesloten op de WhisperPower SQ 25. De accu kan bij gebruik van deze generator met maximaal 450 Ampère geladen worden.
  • Een 10 kW inverter systeem (3 x WPC 24/3.5 in master-slave configuratie) verzorgt het 230 V 50 Hz boordnet inclusief de inductiekookplaat. - Een 7 kW scheidingstrafo (2 x WP GI 3.5), zorgt voor de galvanische scheiding tussen de wal en het schip.
  • Met behulp van de WhisperPower PowerApp kan het systeem met Iphone of tablet eenvoudig gemonitored worden.

Belangstellenden zijn welkom om het schip te bezoeken – ligplaats tot eind 2013 in Friesland, vanaf 2014 Middellandse Zee. 

Verkooppunten