Naar homepage
Generating Confidence
Bedrijf > Nieuws > METS 2018

METS 2018

22-11-2018

Na een paar weken van grote drukte en positieve opwinding, zijn we weer in ons dagelijkse ritme beland. Dit had alles te maken met METS 2018, de grootste tentoonstelling op de wereld op het gebied van maritieme producten voor de jachtsector. Meer dan 40 distributeurs bezochten onze jaarlijkse 'Learning Days' in ons bedrijfsgebouwd in Drachten, voorafgaand aan de METS week, waar tal van nieuwe producten en systemen getoond werden met daarbij gedegen onderricht over de in's en out's van de techniek. 

Een belangijk onderdeel van ons trainingsprogramma was een actieve workshop bij Neptune Marine in Aalst, de producent van de bekende Elling Yachts, op de maandag voor de METS. Daar werden 20 van onze international distributeurs toegesproken door directeur Anton van den Bos, die het geheim van het grote Elling succes voor het voerlicht haalde. De rompen van alle jachten zijn samengesteld uit glasvezelversterkt polyester - een speciaal laminaat met daarin twaron dat de boot virtueel onzinkbaar maakt. 

Alle Elling jachten worden uitgevoerd met de New School systemen van WhisperPower: de E6 met een uitgebreid energie systeem met een 14 kVA omvormer als 'hoofdgenerator', en de kleinere E3 en E4 jachten met een 7 kVA variant. De workshop participanten waren verrast door de zeer professionele uitgevoerde installaties, waarin de Ion Power Plus accu's een prominente plaats innamen. Een belangrijk voordeel van deze systemen van WhisperPower is het feit dat zo goed als alles functies, inclusief de bijna standaard toegepaste stabilisatie ('anti-roll') systemen zonder generator kunnen werken. In de nieuwste E4 wordt een nieuwe Anti-Roll All-in-One geïnstalleerd, een product van DMS Holland dat het comfort op ruw water optimaal zal maken. Een ander groot voordeel van het WhisperPower systeem is dat alle Elling jachten wereldwijde, zonder restricties in spanning en frequentie, aan de landspanning aangesloten worden, zonder aanpassingen van de elektrische installatie.

METS beursdagen
De grote opkomst van bedrijven en personen die onze stand bezochten bewijst de A-status van het WhisperPower merk. Een mooi moment wa het vieren van ons 1-jarig lustrum wat wij met zeer velen aan het einde van de eerste METS-dag mochten vieren. Vergezeld van veel champagne uiteraard. 

Dit jaar was ons motto '100% comfort, 0% Emission' duidelijk zichtbaar op de billboards bij de demonstration wagen en op de stand. Een unieke propositie die wij als enige onderneming in de branche vanuit een merk, als een systeem, aan onze afnemers kunnen bieden. Belangrijk onderdeel van de systemen is de integratie van de back-up generator, de vermogenselektronica en de accu's naar de centrale monitoring en de glass-bridge met koppelmogelijkheid naar Garmin, Raymarine en Simrad. Belangrijkste uitleesfuncties:

Al deze features zijn ook allemaal via het getoonde WhisperCare op afstand op de mobiele telefoon of tablet uit te lezen. 

WhisperPower en het onderscheidend vermogen
Tijdens de METS beurs dit jaar werd het duidelijk dat steeds meer serie bouwers van jachten op zoek zijn naar een leverancier die alle hoofdcomponenten inclusief integratie vanuit één merk kunnen leveren, met goede service waar ook ter wereld. Met als conclusie dat WhisperPower de beste oplossing biedt. Ook waren veel afnemers op zoek naar een degelijke, compacte, hoogwaardige, slimme generator oplossing voor de 230 V 50 Hz (120 V 60 Hz) stroomvoorziening, die gevonden werd in het nieuwe Piccolo programma van WhisperPower. Met overtuigende live demonstratie van de demonstratie wagen. De steeds verder uitgebreide Orange range met omvormers, acculaders, Combi's en Solarkits was zeer in trek bij de serie bouwers voor de kleinere energiesystemen.


Elling Yachts Elling Yachts bouw Elling Yachts bouw uitleg Elling Yachts boot Ion Cubes Borrel METS Borrel 2

 

Verkooppunten