Naar homepage
Generating Confidence
Bedrijf > Nieuws > WhisperPower en de markt voor elektrische voertuigen

WhisperPower en de markt voor elektrische voertuigen

13-01-2014

Regeringen over de hele wereld voeren actief beleid om de goedkeuring en het gebruik van elektrische voertuigen (EV 's) te bevorderen . Bedrijfsmodellen en commerciële stimulans, o.a. in de vorm van subsidies worden in het leven geroepen om van het gebruik hiervan een nog aantrekkelijke propositie te maken.

Nederland is een van de meest vooruitstrevende landen als het gaat om EV 's en hybride voertuigen. De plug-in hybride auto is op dit moment de best verkochte variant. WhisperPower is ook actief op dit gebied. We bereiden nu in opdracht van een prestigieuze Duitse autofabrikant een mobiel laadstation voor om elektrische voertuigen te kunnen opladen.

Samen met Carrosseriebedrijf IJntema B.V. in Heerenveen hebben we recent een nieuwe VW Transporter omgebouwd in een mobiel laadstation, die in staat is om de accu´s van twee elektrische auto´s tegelijkertijd op te laden. We hebben daarvoor een 25kVA generator ingebouwd samen met een ingenieus koel- en uitlaatsysteem.

Op de 25kW generator staat garant voor de stroomvoorziening van het driefasige laadsysteem voor de EV's, tezamen met de Webasto airconditioning , AC en DC power distributie en LED-verlichting . Dit is inmiddels al het derde WhisperPower systeem voor deze autobouwer. Een W - SC3 en een 3,5 kW riemaangedreven systeem werden recent in meetwagens geïnstalleerd die worden ingezet bij het testen van prototypes. 

Belangrijkste kenmerken van het 25kVA systeem: 

Verkooppunten