Naar homepage
Generating Confidence
Bedrijf > Nieuws > Solar laadsysteem voor elektrische vorkheftrucks

Solar laadsysteem voor elektrische vorkheftrucks

03-04-2014

Celectric, een toonaangevende distributeur in Nederland van batterijen, heeft in nauwe samenwerking met WhisperPower en Eleggtricks, een Nederlandse elektrische systemen design bedrijf, een uniek oplaadstation voor elektrische vorkheftrucks ontworpen.

Het complete systeem is gekoppeld aan solarpanelen, waarbij de gegenereerde zonne-energie wordt gebruikt voor het (multi-step) opladen van 48VDC en 72VDC tractiebatterijen. Het totale vermogen van het systeem is 10 kW,  bij een zonnepaneel spanning van 150DC die wordt omgevormd tot 48V / 72 VDC nominaal, zonder conversie stappen naar AC en weer terug naar DC. Hierdoor heeft het systeem een zeer hoog rendement van meer dan 95% waarbij nauwelijks sprake is van vermogensverlies.

De eindklant waar dit systeem voor is ontwikkeld is Toyota Material Handling, gevestigd te Ede. De WhisperPowerCentre maakt deel uit van het systeem voor het omvormen van 48 VDC naar 230 VAC waarop onder meer een kleine acculader (AC/DC) is gekoppeld.


Solar system Celectric for Toyota Building Toyota Material Handling The Netherlands Toyota Electrical Fork Lift Truck Toyota Electrical Fork Lift Truck

 

Verkooppunten