Naar homepage
Enjoy Green Energy
Bedrijf > Technische tips
Technical TipsDOOR DE JUISTE TECHNISCHE INFORMATIE KRIJG JE DE JUISTE KNOWHOW

Tips en trucs van Bart, Bart begeleidt u elke 2 weken door een video met de beste tips, zodat u meer kunt profiteren van uw WhisperPower-producten.

www.youtube.com/whisperpowerenergyTip 1#Waarom zijn accu's kapot na de winter?

Gaat de boot of camper weer gebruikt worden na de winter? Of ligt of staat deze nog gewoon op de kant of in de opslag of ligt de boot nog in het water ? 

Dan hebben de accu’s in uw voer- of vaartuig extra aandacht nodig. Om ervoor te zorgen dat de accu’s nu weer gebruikt kunnen worden is goed onderhoud van de accu van essentieel belang. 

Lees verderTip 2#Een losse oplader en omvormer of een combi-apparaat: wat kies je?

Meer dan 30 jaar geleden werd als alternatief voor de afzonderlijke oplader en omvormer de combinatie omvormer / batterijlader geïntroduceerd. Eerst als niet-sinus-eenheden (gemodificeerde blokgolf noemden ze het) later als sinus-omvormer-combi's. De maritieme en mobiele gebruikers ontdekten de voordelen van dit toen nieuwe concept. Het nadeel van losse apparaten was dat ze behoorlijk wat ruimte in beslag namen. Door een oplader en een omvormer in één apparaat te combineren, bespaart u gebruikersruimte en geld, omdat u slechts één apparaat hoeft te kopen waarin het wal / omvormer / boordnet-schakelsysteem is ingebouwd.

Lees verderTip 3#Bent u op zoek naar een laadoplossing door middel van de zon? 

Dat komt goed uit want dat is allemaal mogelijk met de Whisper Power zonnepanelen en toebehoren..

De zonnepanelen uit ons assortiment zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken om accusets met behulp van zonne-energie te laden.  Bijvoorbeeld zonnepanelen voor op de boot, caravan of camper of truck maar ook voor een remote locaties bijvoorbeeld een strandhuis of blokhut op de volkstuin, wij kunnen voor elke situatie een oplossing bieden. Wil je meer lezen over wat voor jou de meeste geschikte oplossing is en hoe je op de juiste manier energie kunt genereren, kijk dan op eens op panelen en omvormers.

Lees verderTip 4#Designing a battery based “hybrid” style energy system

Inzicht in het ontwerpproces:

Maak een plan voordat u uw hybride energiesysteem op basis van batterijen koopt en installeert. Als u het ontwerpproces van uw energiesysteem niet zorgvuldig plant, kan uw investering suboptimaal en duurder uitvallen dan bedoeld!

De volgende stappen moeten worden gevolgd om uw hybride energiesysteem te ontwerpen: Dit geldt voor mobiele, maritieme, off-grid of andere energiesystemen, inclusief zonne-energie gebaseerde systemen.

Lees verderTip 5#Waarom lithium ACCU'S?

Wat je moet weten over Lithium Ion accu’s deel 1
Het klinkt allemaal vanzelfsprekend. De accu is leeg, even een accu lader aanzetten, of de motor van auto of vaartuig bijzetten en binnen een paar uur is de accu weer geladen. Zodat er weer volop energie beschikbaar komt. Een eenvoudig proces en effectief, maar niet altijd snel ingeval dat er een loodaccu geïnstalleerd is, voordeel is wel dat er standaard laadapparatuur gebruikt kan worden. In 9 van de 10 gevallen hoef je niet naar je accu om te kijken en zijn ze na een nachtje slapen weer vol. Bij Lithium accu's gaat dit verhaal niet op en zal je extra aandacht moeten geven aan de laadinstallatie en het 12 of 24 VDC systeem in het algemeen. Want een Lithium accu kan bij verkeerd gebruik (lees laden en ontladen) gevaarlijk zijn.

Lees verderTip 6#Lithium accu's deel 2

De beste accutechniek die beschikbaar is voor het samenstellen van een energie opslagsysteem is gebaseerd op lithium ION . Bent u ook op zoek naar energie besparing en minder brandstof verbruik waardoor ook reductie van emissies wordt behaald? Wilt u een investering doen in een accu set die het langste meegaat en de beste Total Cost of Ownership kent? Wilt u altijd kunnen werken zonder u zorgen te maken over de energievoorziening? Dan kiest u voor Lithium Ion accu’s.

Lees verderTip 7#SUPREME PRO - acculaders voor 24 Volt systemen, van 40 tot 100 Ampere laadstroom 

De Supreme Pro is een nieuw, door WhisperPower voor de professionele markt ontwikkelde acculader, die meerdere functies in één compact apparaat combineert. Zo kan de lader naast het laden van de accu’s ook als power supply gebruikt worden en een dc-systeem van stroom voorzien. 

Lees verder

 

Verkooppunten